Tuesday, 5 June 2012

Kerinduan Kepada Kuala Kangsar =(


Assalamualaikum cinta ! Hihii ... okeyh-okeyh terus kepada isi lha ,, otak blank nak cakap pasal pendahuluan lha ! HAHAA macam nak buad karangan BM pulak ! almaklum cuti lama sangad sampai tak sabar nak sambung belajar balik dah .. EH '' balik kepada tajuk lha .. okeyh-okeyh ! today tetiba Ainy rindu dekat Kuala Kangsar , Perak ! Nak tau kenapa ? emm ... disitu terdapat seribu satu kenangan buad Ainy tau .. maybe korang tak kut .. meh sini intro pasal Kuala Kangsar :)) Kuala Kangsar dekat Perak . nama second kuala kangsar ialah Bandar Diraja because Sultan perak ada istana dekat sini .


Dekat sini lha semuanya bermula : is here : Madrasah Idrisiah ! Sekolah yang keberapa ntah dalam hidup Ainy ni =='' HAHAA but untuk secondary school ini yang pertama sebelum menemui SMEKBASE . uh ..macam apa ntah ! disini lha Ainy menegnali segalanya soal Kuala Kangsar ! apa yang special sekolah ini ialah depan Masjid Ubudiah . tau tak ? ala masjid kubah kuning tu lha .. meh sini tengok >_<


Cak ! nah amik ! kalau nak tengok sangad ! HAHAA ! ayat kejam betui lha ..  Ini lha salah satu keunikan Kuala Kangsar .. okeyh ! untuk pelajar Madid mesti boring sebab everyday tengok kan-kan ? HAHAA
budak putera tak yah cakap lha sebab setiap jumaat jalan kaki pergi masjid ni untuk solat jumaat ! HAHAA
okeyh-okeyh ! kat sini nak jadikan cerita ! sini lha tempat untuk "Fly" .HAHAA ! nakal betul . emm ... kalau petang kami riadah sini lha tempat kami berehat kejap .. ada aircond dalam dia .. HAHAA


 tengok lha dalam masjid ni =='' memey best lha dapat rehat seketika kalau lepas jogging kan ! fuh =='' miss gila moment tu .. dengan Sya'a ,, Lieyna ,, Eyla ,, Chepa wif Teha ! kalau balik saja dari riadah hari isnin mesti Sya'a nak cepat ." dia cakap ayam menanti dia " almaklum lha hari isnin petang makan ayam ! HAHAA . Sya'a tak buley dipisahkan dengan ayam ..


Bila time riadah ! tak lain tak bukan pusing istana saja kami ni ! Ini lha Istana Iskandariah ! Tempat kedua 
Sultan Perak tinggal . kalau sultan Perak lalu depan sekolah saja mesti bising . then kalau time belajar mesti semua pelajar tak fokus sebab nak tengok sultan lalu katakan ! HAHAA bila fikir balik lawak lha pulak !


lepas jumpa Istana mesti jumpa yang ni pulak =='' sebab tepi istana . but ini pun istana jugak ! ini ialah Istana Kuning ! Istana yang pertama wujud di kuala kangsar ni . Ainy pernah masuk istana ni time form 1 . itu pun time orentasi . lepas tu tak da dah . korang pernah masuk tak ? emm .. tak ada apa-apa pun dalam ni .. just ada sikit barang dari istana yang lama saja .. HAHAA ! itu lha cerita serba sedikit pasal Kuala Kangsar ni =='' tapi yang paling best bila dapat outing dengan kekawan . tempat pertama kami pergi mesti yang ini .


KFC kuala kangsar lha ==''' HAHAA lapar lha pulak ... biasa lha penat jalan-jalan mesti nak makan punya ! kan-kan . Fyi kami anak orang kaya makan at KFC ,, tak mau makan at restoran . HAHAA
lepas makan .. Ainy selalunya pergi ... kedai buku or kedai perhiasan .. saja menggedik niy ...





ala kedai tu lebey kurang lha macam at atas . saja nak letak tak da lha boring sangad dengar ceramah saja . HAHAA seronok lha time tu ... tapi sebelum sampai tu kami mesti kena lalu jalan ni .. sebab jalan utama katakan .


yang ni kita boleh lihat dekat taman london .. kat situ ada ni jagak 


air terjun ni mengimbau peristiwa sejarah yang tak buley Ainy lupakan . kat sini lha tempat kami bersuka ria lepas habis paper arab PMR 2011 . buad muka tembok amik gambar sambil buad mimik muka mengarut ,, lompat-lompat ,, snap-snap ! memey bahagia sangat time tu :))


siapa nak call buley call at sini sebab ada public fon . tapi perlu beringat sediakan duet siling dahulu . Hihii


depan taman london tu ada replika jet ni .. tak tau apa motif sebenarnya . layan saja lha . choop ! nak tau kenapa nama taman tu london .. emm sebab ada public fon london . HAHAA . The best thing ialah bila dapat bersama diorang ! kami kawan until jannah buley ?

Chepa' Cuppy Comot

Az-Zahra Jafri & Aisya Schaa

Zaty Wa Randy

Lieyna Zalliey

Eyla Eyfa

Ameba Pico aka Teha

Ini lha kekawan yang selalu teman Ainy time suka dan duka . sebenarnya banyak lagi story mory .. tapi masa selalu cemburu kat Ainy .. so kena stop. HAHAA ... lawak pulak sebab masa pun ada perasaan jugak kan !
kesian cerita pasal Salak north tempat Ainy camp ,,, pasal SMK RPK pinjam padang untuk sukan tahunan Madid ,, Sekolah MCKK sekolah yang teringin untuk Ainy masuk melawat saja .. DLL .. It's All dekat Bandar Diraja Kuala kangsar . banyak kenangan yang tak dapat dilupakan ! almaklum lha 3 tahun dekat sana ... miss setiap saat dekat sana  !! Rindu setengah mati ! HAHAA via lagu D'masive kut :)) Hope dapat info pasal Kuala kangsar walaupun serba sedikit . HAHAA ! maaf sebab banyak melalut sebab malam kan !
HAHAA pagi lha .. time sekarang ni pukul 1.58 am . sepatutnya dah tidur .. tapi demi Blog ni ... Ainy tak kesah tidur lewat . okeyh lha ... kena tidur jugak ni .. besok penat pulak ! eh '' means pagi nanti penat pulak . ok-ok ... thanks sebab ada masa nak luangkan tuk baca pot-pet panjang lebar ni .. kbai ! wasalam =)













Saturday, 14 April 2012

Kawan-kawan Baru


Salam ! wink-wink ! Sudah 3 minggu Ainy balik rumah tiap kali hari Jumaat ! Mother Ainy cakap macam apa saja "orang hantar lepas tu datang balik ! dah macam bola sebab melantun balik" emm =='' maybe jugak ! HAHAA ! Kali ni Ainy nak cakap pasal kekawan lha ! tetiba rindu dekat budak ni .. Ain Syera ..
Kenal dia tak ? first memang tak kenal ! tapi dia seorang yang peramah ! Member cakap perangai Ainy macam dia kut ! Sempoi saja ! Betul ka ? ish ! Maybe kut sama ! tapi kebetulan ! kan-kan ?


Ini lha orang nya ! comel kan-kan ? Sebenarnya Ainy kenal dia sekejap saja ! tapi rasa macam rapat sangad dengan dia ! kenapa yerk ? hemm ... hemm ... emm ... tak tau lha ! maybe Allah nak kenalkan kami kut .
Waktu kenal dia seronok sangad ! Nice to meet you Ain ! Dia ini budak HOT kut ! HAHA ! Kenapa Ainy cakap macam tu ?? sebab dia memang hot pun ! HAHAA ! Jangan marah Ain =='' Gurauan berkasih saja !
Dia ni sekarang bersekolah di MRSM Pengkalan Hulu ! Pandai tak ? Memang pandai lha citanya ..
Nak jadikan cerita today hari Khamis aritu dia mai sekolah sebab nak amik cek dari sekolah untuk dia ..
lagi pun sekolah dia tengah cuti 2 minggu sebab .. >banjir kut<.. tak tau lha .. maybe lha ==''
then apa lagi ! Tak lepaskan peluang lha member-member lama dia jumpa dia ! semua happy gila sampai menjerit Aime dalam kelas waktu nampak dia lalu depan kelas 4PI ni ... Hahaa ! lawak cukup !
memang banyak cita lha jumpa dia ! then kami bawa dia masuk asrama dengan segala bangganya ! HAHAA 
Dah macam asrama sendiri pulak bawa orang luar masuk asrama sesuka hati .. tapi dia bukan orang luar okey ! bekas pelajar situ jugak ! HAHA ! Lama kut sembang dengan dia ..  semuanya cakap pasal sekolah and asrama ! Lepas solat asar dia pun balik .. sebelum tu sempat jugak kami snap-snap picture dengan dia ..
nak jadikan cerita sampai habis beteri telefon dia sebab kami guna untuk dengar lagu .. ini lha antara gambar-gambar yang sempat diambil sebelum dia pulang ==''

















Sesungguhnya ketika ini kami amat gembira ! Ya Allah kau panjangkan lha usia kawan-kawan ku ini !
Kau beri lha kesihatan yang sejahtera kepada mereka ! Sesungguhnya mereka telah banyak mengajarku erti persahabatan ! Semoga kawan-kawanku ini akan dibalas dengan mendapat redhomu ! Amin !
Sayang korang semua kawan-kawanku ! Korang kawan yang paling baik pernah Ainy kenal ! Special thanks to Ain Syera jugak kerana masih sempat mengenaliku walaupun sudah pindah sekolah ==''


< Batch 1996 Madrasah Idrisiah & SMK Batu Sepulah terbaik >




Tuesday, 13 March 2012

S.A.H.A.B.A.T.U.N.T.U.K.S.E.L.A.M.A.N.Y.A

l:Terjemahkan maksud diatas:l
via Cikgu BM yang tak faham BI ! HAHA !

Pernah ada kawan tak ? Nipu sangad kalau tak ada kawan ! kan-kan ?
Hari yang cerah ini !<-----ayat menipu sembang gelap lagi=.=''
Ainy nak cakap pasal K.A.W.A.N. Pernah dengar tak kawan baik ?
kawan sejati ? kawan rapat ? apa beza ah ?? Ainy pun tak tau 
sebenar-benarnya ! HAHA ! jangan marah okeyh ! kita belajar together-gether !
HAHAHAHAHA ! Ainy ada kawan jugak macam korang tau tak ? Tapi sayang
banyak kawan-kawan Ainy dah tak ada ! bukan dah meninggal tau !
just move away saja ! Huh !! 











Masih ingat kah wajah-wajah mereka yang membuat Ainy suka dan duka ?
Yes ! jawapan yang paling sesuai ! Ainy masih rindu akan kenangan bersama 
mereka semua ! Ya Allah ! Aku mendoakan kesajahteraan kawan-kawan aku ini !
Kau ampunilah dosa-dosa mereka ini Ya Allah ! Amin ~

Yosh ! kawan-kawan macam-macam perangai yerk ! Aku pun tak tau macam mana 
nak terjemah . yang pasti itu lha kawan ! HAHAHA
member pulak macam mana erk ? Adus ! banyak bebeno istilah kekawan !
kan-kan ?













Yang ini memang T.E.R.B.A.I.K ! kalau korang jumpa budak-budak macam 
muka-muka diatas ini .... Sumpah korang akan Happening weiiiiii
HAHAHAHA ! Ainy dah pernah kenal dengan diaorang !
perhh !! kalau boleh nak jadi kawan baik ever after dah ! HAHA
korang tau tak Ainy rindu perangai gila-gila dema walaupun kadang kala
menyakitkan hati Ainy ni ! Miss gila lha korang semua !! 

Ehem-ehem ! udah lha cakap pasal deme ini ! yang terbaru mesti jeles ! kan-kan ?
HAHA ! korang apa kurang nya ! Thanks kawan-kawan SMKBS






terima kasih kawan-kawan yang selalu ada disamping Ainy selama Ini !
Jasa kalian tidak dapat Ainy balas ! Hanya mampu abadikan Sampai hujung hayat Ainy saja .

Special thanks too buddy yang always ada ini !


Korang adalah kawan T.E.R.B.A.I.K. yang pernah Ainy ada !
jyeahh !! kita tetap F.R.I.E.N.D.S
tak lupa juga kepada kawan-kawan yang lain ! teruskan perjuangan kita sebagai seorang
pelajar yang akan meneruskan pada masa akan datang !
Semoga Allah membekati Persahabatan kita untuk masa akan datang >.<

"Kawan itu ibarat mencari jarum yang berharga dalam timbunan daun-daun"