Sunday, 15 December 2013

Our Memory :')


Holla everyone? *Hihii* Remember me? Le Ainy lha ! *okayy gedik sikit* HAHAA :') Korang baca tak tweet Ainy semalam? *malunya* HAHAA. Abaikan yang tuu, macam apa ja Ainy ny -.-' *angkara cemburu tuu* By the way you know what happen today? *read statment atas tu* Let me tell you the story.

*15 Disember, petangg*

Aidil Zafuan cakap : 'Awak, saya ada sesuatu nk bgtau, first awk jgn mara or benci saya ehh? Sy harus pergi dr hidup awak :'( . bukan sbb saye ade awek lain, maapkn sy, mgkin awk ta dapat terima, itu hakikat yg kita ta dapat bersama. Sy rasa bersalah sbb menaruh banyak janji dgn awakk. Sorry Ainil Hayaa. Awak takk salah, sy yg amat besalah, saya mungkin berdosa sbb buad awk mcm nii. Tapi ini untuk masa depan kita. Saya takk nakk awk menaruh harapan lg dekat sy bole ? :O saya minta maap syg ! Saya takk tahu ap sy nk ckp, mgkin takkdir. Sy dh hbis fikir. Ini keputusan saya ! i'm sorry. Awk dh ubah saya, saya ta kan lupa itu, sy doakan awakk berjaya dlm hidup. Maap awak. Saya harus pergi jugak. Saya pun tak trfikir nk buad mcm ni, ini takdir awk and saya. Saya sayang awak tp, ini keputusan sy ! Awk lupakn saya ehh? Saya mintak sgt ? :'( Awk terpakse terima. Ini semua untuk msa depan kita. Sya bnyk tipu awk, i'm sorry. Memang saya jahat. Saya buad untuk masa depan kita. Saya kejam untuk masa depan kita. Awk jangan menangis, saya ta suka. Saya pergi awak ! Harap sgt. Lupakan saya ! Jangan lupakan kenangan kita kita syg ! Block semua pasal saya k. Saya mintaa maap. :'( :'( byee sayang ! Lupakan sayaa. Assalamualaikum :')'


*Berlinang air mata Ainy*
Awak apa ny awak? Kenapa awak? Apa salah saya awak? Please jangan buad saya macam ny? Please awakk?' 

Even Ainy nangis air mata darah sekalipun hubungan kamy tetap akan berakhir jugakkan. Ainy tak pernah terfikir yang ending hubungaan kamy akan berakhir macam ny. Petang tadi Umi pelik jugak sebab tengok mata Ainy bengkak, Ainy cakap mata bengkak sebab tidoq lama sangad petang tadi :P *Sorry Umi* Then suddenly Ainy terfikir time first time kamy kenal dulu, tak terfikir pun yang dia akan jadi orang yang penting dalam hidup Ainy.

Awak thanks untuk segalanya. Thanks sebab selalu menjadi tempat saia berpaut walaupun seketika. Awak mengertilah bahawa sayang saia masih dekat awak, saia tak buley nak amik sayang tu dari awak, maybe sebab sayang tu dah terlalu lama dekat awakkan? Awak, first at all sorry kalau saia tak buley nak tunaikan hajat awak tu untuk saia lupakan awak, terlalu banyak kenangan kita yang buad saia susah nak lupakan awak. Saia menangis? Sudah pastilah saia menangis awak, perempuan mana yang tak menangis kalau orang yang dia sayang, dia setia selama ny pergi tinggalkan dia. Maybe awak tak baca kut blog saia ny tapi dekat mana lagi saia nak luahkan isi hati saia. 

Awakk, sorry kalau saia tak dapat jadi yang sempurna untuk awak, sorry sebab tak dapat jadi macam gadis pilihan awak, you know that i'm not the last 'awek malaya' kan? Hahaa, sorry kalau saia selalu menyusahkan awak, ingat tak time malam saia nak exam arab spm haritu? Awak sanggup pergi topup even hujan lebat and awak basah kuyup kena pulak marah dengan kakak waktu balik tu just untuk call saia ja, then bila awak call saia, saia pulak cakap tak dapat nak sembang dengan awak lelama sebab saia nak fokus paper last spm saia tu? Sorry sesangad. Saia terharu awak buad macam tu semua sebab saia. Sorry jugak kalau saja paksa awak teman saia kalau saia tak dapat tidoq malam-malam sampai pukui berapa ntah. Sorry kalau saia selalu marah kat awak dengan sewenang-wenangnya. Sorry selalu abaikan awak, biarkan awak terkontang-kanting time saia pergi Indonesia haritu, Sorry awakk :'( Sorry untuk segalanya. Awak dah tak payah risau pasal saia er lepas ny? *even saia harap awak masih take care pasai saia*




Dear awakk, saia sayangkan awak? Macam bodoh ja saia menangiskan? Nampak sangad saia ny lemah, lemah untuk terima semua takdir ny :'( Awakk kalau dulu awak jadi tempat untuk saia berpaut tapi sekarang ntah siapalah pulakkan? Jodoh tu milik Allahkan? Kalau kita ada jodoh, inshaAllah suatu hari nanti kita akan bertemu juakan? Saia percaya pada takdir Allah tu. Ya Allah kuatkan lah hatiku ini. Semoga Aku tabah menghadapi dugaanMu Ya Allah :') Amin.

Awakk ! Awak ingat ta awak pernah cakap yang awak nak jadikan saia makmum awak tu? Saia simpan lagi kut mesej tu >.<' *sweet sangad* tetiba teringat kenangan lama, teringat bila awak cakap awak nak bawak saia lari dari Perak ny bila kita dah kawen nanti, sebab awak cakap awak tak suka negeri perak. Lawakkan masa tu? Eh, then ingat tak awak pernah cakap thanks at radio sebab buad bising sampai saia tersedar waktu kita tengah mesej tu? Hahaa :3 Lepas tu awak suruh saia doakan bila awak besar nanti awak nak jadi pemain bola sepak malaysia sebab kitakan setia hujung nyawa. Awak ingat tak semua tu? Ada sekali tu awak hantaq mesej pukui 4 pagi sebab awak terdengaq lagu Shae-sayang, lagu memory kita berduakan? Masa lalu yang cukup indahkan? Tapi sekarang semua tu dah tak akan berlaku dahkan? Awak? Kenapa awak buad saia macam ny? Belum sempat saia nak kenai dengan ibu tapi ... Awak tak kesian kat saia ka? Awakk cakaplah somethingg :'( *uhuk uhuk*

Awakk, betui awak cakap kat facebook tu  'mengenal seseorang memg senang , tp nk melupakan tuh memg susah :')' Saia sedih awakk, sedih sesangad. Kenapa jadi macam ny? Awak andai ini yang terakhir untuk kita ingatlah kata-kata saia ny, jangan pernah tinggaikan solat, jaga hati ibu and abah kalau nak dapat keberkatan hidup ny, jangan nakal-nakal dah tau. Dengaq cakap angah tu. Saia halalkan semua topup yang saia pernah share dengan awak tu. Saia doakan awak jadi Pemain Bola Sepak Malaysia just like my Aidil Zafuan tu kayy? Hahaa. Saia doakan semoga awak berjaya di dunia dan di akhirat kelak. Doakan saia jugak erk? Next year awak SPM kan? So ingat tau janji awak dengan saia yang awak akan lebih fokus lepas ny pada pelajaran and awak akan buad yang terbaik untuk SPM ny ! Chaiyok awak, awakkan pandai? Buadlah something yang boleh banggakan ibu and abah tuu. Udah2lah bola tuu, Hahaa. Btw tak sempat saia nak merasa duit gaji awak tukan? Takpa2 nanti saia tuntut suruh awak belanja guna duit gaji main bola tu kay? *Hihii* Nanti kirim salam dekat Angah erk? Cakapa at Angah thanks sebab banyak tolong saia, bagi nasihat, ajak duduk dengan dia time cuti ny even saia tak pi pun, tolong pulihkan hubungan kita bila kita gaduh and apa-apa jalah. Thanks sesangad at Angah, saia akan rindukan angah :') Okayylah. Itu jakut yang saia nak cakap. I lobe you laling, rindu nak tengok awak mengusik saia dengan gambaq hantu pocong tu, lepas tu awak pujuk saia balik kan? Ehh? Apa ingat lagi ny ! Tengok apa yang awak jampi saia sampai saia susah nak lupakan awak, tengok bola mesti ingat awak. Tengok pulau Langkawi lagi ingat awak but the most yang saia akan ingat awak kalau dengaq lagu Shae-Sayang tulah ! Errr -.-' Boley gila saia ny. Hahaa, dahlah apa-apa pun saia sayang awak. Assalamualaikum lalingg. 









P/s: Jangan pernah lupakan saia kay? I lobe you Muhd Almizan Bin Jamel :*




Saturday, 14 December 2013

Bersabarlah Wahai Hati :')




Assalamualaikum ! Hyee semua, miss me? Actually me too ;) *Hihii* Guys mesti korang mesti pelikkan kenapa tetiba ja Ainy update blog waktu petang ny? Hemmmm *mushkil jugak*. Sebenarnya kan Ainy pun tatau nak mulakan macam mana, by the way best tak cuti hujung tahun korang? Mesti bestkan? *Ainy pun* Hari tu Ainy pi Bandung Indonesia lorh, tapi yang tu bukan topik hari ny tau *sob sob* Sabar erk?

Korang pernah suka dekat someone tak? Mestilahkan? Even senyap-senyap. Actually Ainy sedih sangad petang ny, bukan sebab kena tinggai dengan parent but pasal someone ny haa. Tak taulah apa mimpi hari ny tetiba nak stalker twitter dia. So Ainy buka home twitter dia yang ohsem tu. So when i scroll down baca tweet-tweet dia dengan member lama dia, suddenly my heart *dup dap-dup dap* Statment from 'Aina' <- bukan nak sebenar kut : Says like this "Someone rindu ?poyo ahh ayat kau . Kau nn nadia boleh lah rindu . Kau kan jiwang .ahaha :P" 

*Dumm* Ohmaiigodd :O Siapa Nadia tuu? Hello this is tweet on 7 Disember 2013, the day time Ainy at Indonesia haritu? HAHAA, tak tau nak comment apa. *Dalam hati berbicara* 'Awak siapa 'NADIA' tu? Awek baru awak ka? Hahaa, happynya saya. Saya tak marah? Ofcosslah tak :') *Hahaa* Saya hanya mampu tersenyum tau dop.' 



Awak ingat tak mesej awak 12 July 2013 "Sy nk bgtau awk yg sy tak curang dgn awk, n takda scandal" Saya simpan lagi mesej awak tu tau. Saya ingat saya buley percayakan awak, even kita stay jauhkan? 2 tahun awakk, 2 tahun kita kenal antara satu sama lain. Tapi awakk? Kenapa awak rosakkan kepercayaan saya dekat awak selama 2 tahun tu? Saya ingatkan awak dah berubahh, angah pun cakap awak dah banyak berubah, tapi looks? What happen know? 


Saya takmau cakap apa-apa dah. Thanks awak ;) Sesungguhnya saya amat menyayangi awak. Kalau kita ada jodoh insyaAllah kita akan bersatu kan? Hak awak kan? Siapalah saya untuk melarang awak :') Kbai.



Stay strong kayy Ainy :')