Saturday, 14 April 2012

Kawan-kawan Baru


Salam ! wink-wink ! Sudah 3 minggu Ainy balik rumah tiap kali hari Jumaat ! Mother Ainy cakap macam apa saja "orang hantar lepas tu datang balik ! dah macam bola sebab melantun balik" emm =='' maybe jugak ! HAHAA ! Kali ni Ainy nak cakap pasal kekawan lha ! tetiba rindu dekat budak ni .. Ain Syera ..
Kenal dia tak ? first memang tak kenal ! tapi dia seorang yang peramah ! Member cakap perangai Ainy macam dia kut ! Sempoi saja ! Betul ka ? ish ! Maybe kut sama ! tapi kebetulan ! kan-kan ?


Ini lha orang nya ! comel kan-kan ? Sebenarnya Ainy kenal dia sekejap saja ! tapi rasa macam rapat sangad dengan dia ! kenapa yerk ? hemm ... hemm ... emm ... tak tau lha ! maybe Allah nak kenalkan kami kut .
Waktu kenal dia seronok sangad ! Nice to meet you Ain ! Dia ini budak HOT kut ! HAHA ! Kenapa Ainy cakap macam tu ?? sebab dia memang hot pun ! HAHAA ! Jangan marah Ain =='' Gurauan berkasih saja !
Dia ni sekarang bersekolah di MRSM Pengkalan Hulu ! Pandai tak ? Memang pandai lha citanya ..
Nak jadikan cerita today hari Khamis aritu dia mai sekolah sebab nak amik cek dari sekolah untuk dia ..
lagi pun sekolah dia tengah cuti 2 minggu sebab .. >banjir kut<.. tak tau lha .. maybe lha ==''
then apa lagi ! Tak lepaskan peluang lha member-member lama dia jumpa dia ! semua happy gila sampai menjerit Aime dalam kelas waktu nampak dia lalu depan kelas 4PI ni ... Hahaa ! lawak cukup !
memang banyak cita lha jumpa dia ! then kami bawa dia masuk asrama dengan segala bangganya ! HAHAA 
Dah macam asrama sendiri pulak bawa orang luar masuk asrama sesuka hati .. tapi dia bukan orang luar okey ! bekas pelajar situ jugak ! HAHA ! Lama kut sembang dengan dia ..  semuanya cakap pasal sekolah and asrama ! Lepas solat asar dia pun balik .. sebelum tu sempat jugak kami snap-snap picture dengan dia ..
nak jadikan cerita sampai habis beteri telefon dia sebab kami guna untuk dengar lagu .. ini lha antara gambar-gambar yang sempat diambil sebelum dia pulang ==''

















Sesungguhnya ketika ini kami amat gembira ! Ya Allah kau panjangkan lha usia kawan-kawan ku ini !
Kau beri lha kesihatan yang sejahtera kepada mereka ! Sesungguhnya mereka telah banyak mengajarku erti persahabatan ! Semoga kawan-kawanku ini akan dibalas dengan mendapat redhomu ! Amin !
Sayang korang semua kawan-kawanku ! Korang kawan yang paling baik pernah Ainy kenal ! Special thanks to Ain Syera jugak kerana masih sempat mengenaliku walaupun sudah pindah sekolah ==''


< Batch 1996 Madrasah Idrisiah & SMK Batu Sepulah terbaik >