Wednesday, 9 April 2014

Friendship ((:

Hai-hai semua :) Assalamualaikum. Me again? Lol XP Biaq pi lha blog ceq suka hati ceq lha nak update selalu. Hihii, memandangkan still ada masa nak update bolelah, nanti kalau tak update lama baru korang tau betapa rindunya nak dengar Ainy membebel. Hahaa ^^ 

Okayy today is another day that make me happy. Tapikan I think minggu nim maybe minggu yang menggembirakan untuk Ainy. Selalu sesangad rasanya dapat keluar jejalan, Hihii biasalah tu. Almaklumlah Ainy kan tak reti duk diam, so bila selalu dapat jejalan memey asyuklah. Hahaaa. Okayy whateverlah nak potpet pun Ainy nim. Hari nim Ainy pergi jogging dengan Fera and Nadrah. Choop ! Jogging? Hahaaa XD Lawaklah pulak bolelah nak kata jogging tu. Tapi just jalan pusing padang ja. Eh? Eh? Lupa nak cakap location jogging kamy pagi nim yerk? Hahaaa :) Okayy hari nim rezeki kamy just jogging dekat Padang Astaka, Sitiawan. Sape yang duduk area Manjung taulah padang nim kat mana. And for your information, Fera yang walaupun duduk Lekir tu pun baru "First time" sampai kat Padang Astaka nim. Sadis sungguh dia tu. Mana kata lepas nim kena ajak dia selalu lha jogging sini, barulah dia dapat biasakan diri. Nanti mana nak tau orang luar nak tanya dia kat mana padang Astaka nim takdalah dia pun duk tercengang jugak. Hahaaa *Sorry Fera mengumpat awak sat, Hihii* 

Actually Ainy rasakan kamy nim takdalah jogging apa sangat. Tapi dapat pusing 2 padanglah jugak even just walk and gosip. Takda pun kamy nak berlari anak ka, nak lari marathon ka, just stady berjalan. Hahaaa apa lah kamy nim. Tapi yang bestnya sebab dapat amik gambo ja at padang tu. Jadilahkan? Kira nampak jugaklah bukti yang kita nim jogging kat padang. Even kita sampai lewat time matahari dah nak naik. Udahlah sampai-sampai ja duk kecoh nak simpan henset tang mana, nak letak beg kat mana, kunci moto lagi. Hahaaa lawaklah kamy nim. Last sekali bag sangkut kat pagar ajet-2 bole nampaklah even kamy duk tengah-tengah pusing padang tu. Hakikatnya sampai hujung padang belah sana hamikkau beg pun dah tak nampak. Just dalam imaginasi jalah beg tu ada. Lol XD 

Okayy dari duk dengaq Ainy potpet tengok lha gambaq kamy sesaja kat padang tu. Hahaa dah macam padang nim kamy yang punya ja duk amik gambaq sesuka hati ^^ Okayy hope enjoy dapat tengok gambaq2 yang dipaparkan ((;

Muka ajet-ajet cover comel ja semua ^^

Teka sape amik gambaq nim? Hahaa^^

Nim namanya syok sendiri --' Hahaa^^

Lubang hidungku tetap menjadi pujaan hati korang. Hahaa XD

Try guna kebolehan monopod Ainy --' Hahax

Yang gambaq nim nak bagi nampak padang ja tu. Hahaa

Tengok-tengok? Selfie sesaja ^^

*Treeeet-treeet*

Lihatlah awan yang terbentang luas ^^ Subhanallah :)

Pakcik belakang tu memainkan peranan yang amat penting XP

Usha Mata Nanad betui-betui. Hahaa ^^

Lagi --'

Jogging jom ^^

Nimlah peneman ceq jogging today :D Thanks korangg

Gemokkah ceq? Lol

Tatau nak taip apa dah --' Okayy

Okayy banyakkan gambar? Memey pun. Inim lha jadi bila dapat guna camera. Memey menggunakan dengan sebaik mungkinlah. Hahaaa XD Okayy habis bab jogging. Sekarang nak sambung aktiviti apa pulak lepas kamy jogging nim. Hahaaa~

So after we finish our jogging dandan pulak Nadrah lapo, so memikiorlah nak makang kat mana. Pikiaq punya pikiaq last choice pergi makan kat KFC Sitiawan ja. Hahaa XP Mesti korang nak gelakkan bila fikir balik, mana taknya dah elok jogging tuptup pergi makan kat KFC pulak. Dah tak ghupa jogginglah kan? Don't worry breakfast kamy kat kfc nim tak menggunakan minyak pun. Nak tengok kamy makan apa? Tadaaaa~ Gambar pun ada. Hahaaa //bergambo sesaja kamy nim//

Pelanggan pertama kat KFC ^^ Hahaa

Menyerongeh ja semua dapat makan

Caption : Syok Sendiri

Promote CR KFC ^^

Share the Taste

Menu sarapan pagi kamy hari nim :) No kolestrol kan --'' ?

Makangg ^^

Muka lapo T_T

Cewah nak jugak suap teman. Hahaa

Yang nim sweeett banget :*


Aduduuu ~ Sweet habis. Hahaa

Teman yang teruja tengok mike makan. Hahaa ^^

Okayy in the end kamy pun baliklah rumah. Seronoklah hari nim sebab dapat jejalan naik moto dengan korang. Btw thanks lha sebab ada masa jugak nak diluangkan bersama Ainy. Best sangad. One more think yang sampai sekarang Ainy tak dapat lupakan bila Fera tanya "Lepas nim bole ka kita nak jumpa-jumpa lagi macam nim?" Okayy time dengaq nim agak sentap jugakkan? Iyeelah I hope sangad our friendship will be long lasting. Ainy sayang sangad kat korang. Even 2 tahun ja kita kenai tapi Ainy rasa korang dekat sangad dengan Ainy. Thanks korang sebab memahami perangai Ainy yang tak sememeh nim. Memeylah sometimes kita ada ja tak puas hati antara satu sama lain. But every people is not perfectkan? Even kita kekadang bergaduh, tapi kita still bole terima kelemahan masing-masing nim. Thanks friends because always there when I need someone to hold. Hope sesangad hubungan kita nim kekal hingga ke akhir hayat. Biarlah maut sahaja yang memisahkan kita. My advice jangan pernah kita berhenti mendoakan kepada semua :') Love korang much-much-much:** 

I think that all for now. Jam menunjukkan jam 12.45 am pada tarikh 10 April 2014. Night semua ^^ Assalamualaikum and kbyeeeeee ((:




Saturday, 5 April 2014

In Memories :')


Throw back to the last day we meet in 2013 :') Do you remember this moment guys? Yurp the day we have final exam SPM 2013 ! Miss this moment >_< Okayy start crying T_________T

With the name of Allah, Ainy begin typing my online dairy. First at all Thanks to ALLAH because approve my doa to meet again my girlfriends and boyfriends :') Actually I'm REALLY REALLY REALLY REALLY REALLY miss them so MUCH MUCH MUCH :** The feeling that I feel can't be describe in WORD to show that how I miss my friends. Dear friend nothing can replace all of you in my heart. Okayy berhenti berdrama Ainy --' English hancus terus kalau terus typing blog dalam bahasa English. Hahaaa XD 

Okayy hari nim best sangad-sangad-sangad sebab dapat jumpa kengkawan sekolah balik. Memeylah tak jumpa depa baru 4 bulan, tapi tataulah macam mana nak cakap, Tapi memey rindulah dekat depa semua. Masing2 ada karakter sendiri yang buad Ainy akan rindu setiap detik bersama depa semua :'( So memandangkan kamy saling rindu merindui so kamy buad rancangan nak "gathering" balik. Walaupun adalah jugak beberapa orang yang tak dapat datang sebab ada urusan masing2 tapi still okayylah sebab majoriti yang datang. Dapat jugakkan lepaskan kerinduan yang dah lama bersarang dalam jantung nim.

So kamy start gathering kamy nim dulu kat Panggung Wayang Sitiawan. Actually ramai sebenarnya tamau tengok cerita yang akan di tayangkan. Tapi memandangkan budak laki nak tengok kamy joinlah. Takan kamy nak duduk melangoi jakan time depa tengok wayang? So dengan rela+terpaksa tengoklah jugak cerita yang ditayangkan. So memandangkan cerita nim budak laki yang semangat yang tengok so cerita pun ke arah budak laki ja suka tengok. Tajuk dia "Captain America" Memula agak bosanlah cerita dia. Lelama lepas tu bole tahan jugaklah best dia. Tapi sebenarnya time tengok cerita nim budak perempuan semuanya lapo. Perut duk berdendang sama irama dengan soundtrack cerita tu. KahKah XD Memey lawak jugaklah kamy nim sebab kebulur. Tulah pasai lain kali makan sarapan pagi dulu tau kengkawan sekali. Kan dah lapo. Hahaaaa.

Nim tiket wayang kamy tadi ^^ Seat merata ja time tengok wayang tadi. Almaklumlah kosong banyak.

So after 2 jam something kat dalam tu, maka tamatlah yang penuh dramatik tu. Hahaa apa-apa pun watak utama dia hemsenggg ^^ Hahaaaaaaa~ So after this our plan go thru Aeon. Lapooooooo *perut duk kriuk kriuk ja* sampai ja Aeon terus semua pakat pi tandas dulu. Tatau kenapa. Faktor duduk dalam cinema tu lama gamaknya. Hahaa. Keluar tandas ingatkan nak pi makan terus. So tunggulah budak laki yang ntah kemana. Jalan punya jalan sampai penat baru jumpa budak laki. Tup tup depa kata tadi depa pergi semayang dulu. Chess cake betoi depa nim, bukan nak cakap awai-2 buad penat ja kamy melangoi tunggu depa tanpa hala tuju. So kamy pun bergegaslah pergi semayang jap. Habis ja semayang heading to Bowling Ocean pulak. *Teringin main bowling* Hihii time pi pusat bowling adalah dalam pukui 3 something. Kat bowling nilah kamy banyak habiskan masa. Tengoklah gambar kat bowling nim ^^ Happy ya AMAT !

Me with Nanad ^^

the player of the bowling ^^

them again ^^

Yang nim budak pemalas main bowling ^^

Again and again ^^

Syida with anak menakan Chepa yang susah nak jaga pada mulanya ^^

Rayyan susah nak senyum ^^

SELFIE ^^

Selfie lagi ^^

Jiha, Chepa and Jiba ^^

Asya, Chepa, Jiha and Jiba ^^

Fera with Ejah

Nampak tak berapa banyak gambar kamy kat bowling ja? Hahaa, okayy memey kamy banyak habiskan masa kat bowling nim. By the way tadi Ainy pun try main bowling tu tau. Alhamdulillah dapat jugaklah merasa main tu walaupun longkang jadi peneman bola bowling tu. Hahaaa ^^ Apa-apa pun bestlah dapat main dengan kengkawan. Lepas nim tataulah bila lagi kamy bole main bowling sesamakan?

Habis ja bowling kamy terus pergi ke Lumut memandangkan dah petang sangadkan? Kira tak sempatlah nak pi Taman Paya bakau sebab lambat sangad. Actually since dari wayang lagi kamy tak makan. Lapoooo tahap jebon gila-gila. Sampai Lumut terus pergi KFC Lumut. Makan-makan, lepak-lepak sat then buad acara pertukaran hadiah memandangkan dekat luar dah mendung. Mira, Jiba, Asya and Syida balik dulu sebab depa nak cepat. So yang tinggai ja main pertukaran hadiah. Tengoklah muka2 kamy time kat KFC --' mentang-mentang semua lapo sebelum tukan. Haaa tudia~ dapat ja makan sunyi sepi ja. Hahaa

Selfie with Aiman O and Olin ^^ Terselitlah pulak. Hahaa


Olin with me using AO punya henset baru ^^

Me with Jiha gedik cinonet ;)

With them sebelum depa tergesa2 balik. Bebudak belakang tu ^^

Asya with me >_<

SELFIE ^_^

Me with Fera ^^ Actually terharu bila dia kata rindu kat Ainy tadi. Hihii

Tudung senget + senyum pelik = Dah kenapa dengan Ainy ntah. haha

Hannan nak bersweet-sweet dengan Ainy. Hahaa

Love them much-much :**

In the end dalam pukui 6 something kamy pun bertolak balik memandangkan gathering punya program dah habiskan? OTW nak balik pulak hujan lebat and I can't believe that I drive the car alone otw nak balik rumah tadi. Kabonya depa nim nak teman, tapi tataulah kenapa time simpang ke rumah nak hantar Chepa tu depa hilang. Hijackkah? Hahaa rerupanya 'depa ada "problem" sikit.' AZ says ^^ Sokayylah. Asalkan korang okayy ja tauu ^^

Tengok-tengok? Sempat lagi depa nimkan? Hahaa okayy ^^

Nampak tak baju T90 and Spec hitam tu? Itulah hadiah yang Ainy dapat time pertukaran hadiah tadi. This present from Aiman Zamzam. TQ so much AZ ^^ Terharu Ainy dapat hadiah nim. Hahahaaaaa XD

Apa-apa pun I want to saya special thanks to NAJIBAH, SHAMIRA, NADRAH, SYAZFERA, SYAKILLA, RASYIDAH, SYIFAA, HAMIZAH, AIMAN ZAMZAM, AIMAN OTHMAN, SOLLEHIN, HANNAN AND ASLAM sebab buat hari nim hari paling best yang pernah Ainy lalui. Best sangad dapat konvoi ramai-ramai. Dapat jumpa ramai-ramai. Memey bestlah. I hope our FRIENDSHIP will NEVER ENDS untill JANNAH XD TQ Guys. Love you much-much student 5 PENGAJIAN ISLAM :**