Tuesday, 5 June 2012

Kerinduan Kepada Kuala Kangsar =(


Assalamualaikum cinta ! Hihii ... okeyh-okeyh terus kepada isi lha ,, otak blank nak cakap pasal pendahuluan lha ! HAHAA macam nak buad karangan BM pulak ! almaklum cuti lama sangad sampai tak sabar nak sambung belajar balik dah .. EH '' balik kepada tajuk lha .. okeyh-okeyh ! today tetiba Ainy rindu dekat Kuala Kangsar , Perak ! Nak tau kenapa ? emm ... disitu terdapat seribu satu kenangan buad Ainy tau .. maybe korang tak kut .. meh sini intro pasal Kuala Kangsar :)) Kuala Kangsar dekat Perak . nama second kuala kangsar ialah Bandar Diraja because Sultan perak ada istana dekat sini .


Dekat sini lha semuanya bermula : is here : Madrasah Idrisiah ! Sekolah yang keberapa ntah dalam hidup Ainy ni =='' HAHAA but untuk secondary school ini yang pertama sebelum menemui SMEKBASE . uh ..macam apa ntah ! disini lha Ainy menegnali segalanya soal Kuala Kangsar ! apa yang special sekolah ini ialah depan Masjid Ubudiah . tau tak ? ala masjid kubah kuning tu lha .. meh sini tengok >_<


Cak ! nah amik ! kalau nak tengok sangad ! HAHAA ! ayat kejam betui lha ..  Ini lha salah satu keunikan Kuala Kangsar .. okeyh ! untuk pelajar Madid mesti boring sebab everyday tengok kan-kan ? HAHAA
budak putera tak yah cakap lha sebab setiap jumaat jalan kaki pergi masjid ni untuk solat jumaat ! HAHAA
okeyh-okeyh ! kat sini nak jadikan cerita ! sini lha tempat untuk "Fly" .HAHAA ! nakal betul . emm ... kalau petang kami riadah sini lha tempat kami berehat kejap .. ada aircond dalam dia .. HAHAA


 tengok lha dalam masjid ni =='' memey best lha dapat rehat seketika kalau lepas jogging kan ! fuh =='' miss gila moment tu .. dengan Sya'a ,, Lieyna ,, Eyla ,, Chepa wif Teha ! kalau balik saja dari riadah hari isnin mesti Sya'a nak cepat ." dia cakap ayam menanti dia " almaklum lha hari isnin petang makan ayam ! HAHAA . Sya'a tak buley dipisahkan dengan ayam ..


Bila time riadah ! tak lain tak bukan pusing istana saja kami ni ! Ini lha Istana Iskandariah ! Tempat kedua 
Sultan Perak tinggal . kalau sultan Perak lalu depan sekolah saja mesti bising . then kalau time belajar mesti semua pelajar tak fokus sebab nak tengok sultan lalu katakan ! HAHAA bila fikir balik lawak lha pulak !


lepas jumpa Istana mesti jumpa yang ni pulak =='' sebab tepi istana . but ini pun istana jugak ! ini ialah Istana Kuning ! Istana yang pertama wujud di kuala kangsar ni . Ainy pernah masuk istana ni time form 1 . itu pun time orentasi . lepas tu tak da dah . korang pernah masuk tak ? emm .. tak ada apa-apa pun dalam ni .. just ada sikit barang dari istana yang lama saja .. HAHAA ! itu lha cerita serba sedikit pasal Kuala Kangsar ni =='' tapi yang paling best bila dapat outing dengan kekawan . tempat pertama kami pergi mesti yang ini .


KFC kuala kangsar lha ==''' HAHAA lapar lha pulak ... biasa lha penat jalan-jalan mesti nak makan punya ! kan-kan . Fyi kami anak orang kaya makan at KFC ,, tak mau makan at restoran . HAHAA
lepas makan .. Ainy selalunya pergi ... kedai buku or kedai perhiasan .. saja menggedik niy ...





ala kedai tu lebey kurang lha macam at atas . saja nak letak tak da lha boring sangad dengar ceramah saja . HAHAA seronok lha time tu ... tapi sebelum sampai tu kami mesti kena lalu jalan ni .. sebab jalan utama katakan .


yang ni kita boleh lihat dekat taman london .. kat situ ada ni jagak 


air terjun ni mengimbau peristiwa sejarah yang tak buley Ainy lupakan . kat sini lha tempat kami bersuka ria lepas habis paper arab PMR 2011 . buad muka tembok amik gambar sambil buad mimik muka mengarut ,, lompat-lompat ,, snap-snap ! memey bahagia sangat time tu :))


siapa nak call buley call at sini sebab ada public fon . tapi perlu beringat sediakan duet siling dahulu . Hihii


depan taman london tu ada replika jet ni .. tak tau apa motif sebenarnya . layan saja lha . choop ! nak tau kenapa nama taman tu london .. emm sebab ada public fon london . HAHAA . The best thing ialah bila dapat bersama diorang ! kami kawan until jannah buley ?

Chepa' Cuppy Comot

Az-Zahra Jafri & Aisya Schaa

Zaty Wa Randy

Lieyna Zalliey

Eyla Eyfa

Ameba Pico aka Teha

Ini lha kekawan yang selalu teman Ainy time suka dan duka . sebenarnya banyak lagi story mory .. tapi masa selalu cemburu kat Ainy .. so kena stop. HAHAA ... lawak pulak sebab masa pun ada perasaan jugak kan !
kesian cerita pasal Salak north tempat Ainy camp ,,, pasal SMK RPK pinjam padang untuk sukan tahunan Madid ,, Sekolah MCKK sekolah yang teringin untuk Ainy masuk melawat saja .. DLL .. It's All dekat Bandar Diraja Kuala kangsar . banyak kenangan yang tak dapat dilupakan ! almaklum lha 3 tahun dekat sana ... miss setiap saat dekat sana  !! Rindu setengah mati ! HAHAA via lagu D'masive kut :)) Hope dapat info pasal Kuala kangsar walaupun serba sedikit . HAHAA ! maaf sebab banyak melalut sebab malam kan !
HAHAA pagi lha .. time sekarang ni pukul 1.58 am . sepatutnya dah tidur .. tapi demi Blog ni ... Ainy tak kesah tidur lewat . okeyh lha ... kena tidur jugak ni .. besok penat pulak ! eh '' means pagi nanti penat pulak . ok-ok ... thanks sebab ada masa nak luangkan tuk baca pot-pet panjang lebar ni .. kbai ! wasalam =)