Friday, 16 October 2015

Fikirkanlah ((":



Can you imagine ;
Wedding day kau {if you're a girl} , ramai perempuan² yang kau takkenal datang .
Then , kau dapat tahu , rupanya mereka² itu ex zauj kau .
Peh ! Peh !
"Kau suka tak ?"
"Eh eh suami kau pre-loved ?"
"OMG OMG Gaiss ! Bundle !"
----------
And now , lepas kau imagine-kan , apa kau rasa dengan diri kau sendiri ?
"Alah , takpayahla jemput ex² semuatu."
Then , kalau takjemput , apa kau rasa kalau kawan kawan zauj kau , mereka² tengah borak
dan kau terdengar ..
'kahwin jugak akhirnya si Ali tu , hahahah playboy kot dia dulu tuh peh ! romeo !"
---------
Nak tanya , masih ada alasan lagi ?
Dush ! Dush !
Kau nak barang 'pre-loved ?'
Kau nak orang cakap macamtu bila dah tiba masa kau duduk atas pelamin nanti ?
Kau nak ?
And kau nak tahu , apa yang lebih merugikan dan memburukkan lagi kau bila kau couple ?
-Try to think about your future -- seperti yang diatas .
-Buang masa --
Homework ? 'Nantilah' .
Solat ? 'Lagi lima minit boleh kan' .
Dan macam macam lagi alasan yang membuang masa .
-Dosa mengalir --
Takkira kau tidur , kau makan , kau mandi , kau buang air , kau masak , kau minum dan segalanya apa kau buat , dosa tu akan tetap mengalir , tanpa putus-putus .
-Tak fikir pasal Ummi Ayah ?--
Kerja siang malam , Doa untuk kau .
Dan sekelip mata , kau hancurkan doa mereka .
Sampai bila ? Sampai bila nak tidur dalam dosa ?
Sampai bila nak rabak-kan hati ummi ayah dalam diam ?
Sampai bila nak sia-siakan rezeki Allah setiap masa ?
-Surah Al-Isra' : 2-
"Dan janganlah kamu menghampiri zina , sesungguhnya zina itu adalah sesuatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk"
-Jangan hampiri , apatahlagi dekati , membuatnya ?
Sabda Rasulullah {ص} :
"Hindarilah zina kerana ia menimbulkan enam kesan buruk , tiga didunia dan tiga diakhirah .
Yang didunia , zina akan menghilangkan kegembiraan , menyebabkan fakir dan mengurangi umur sedang tiga lagi keburukan diakhirat nanti , zina menyebabkan pelakunya diazab , dihisab secara ketat dan kekal di NERAKA"
-Hadith Riwayat Baihaqi-
Don't you know how neraka it is ? --
Best ke ? Seronok ? Dimanja-manja ke ?
Dilayan dengan baik ke ? Dihidang perkara yang enak ?
Hell No !
Tidak bukan ? Kalau tidak , kenapa masih enak enak mengarang ayat ayat manis kepada yang haram ?
"Alah over lah kau , kitorang couple bukan sentuh-sentuh pun , just message je , bukan call pun , just hantar gambar je , kitorang tahula jaga ikhtilat."
Okeh , per-nafi-an bodoh apakah ini ?
Kau tahutak Ikhtilat tu apa ?
Kau rasa , zina tu hanya pada pegang-pegang ?
Kau rasa kau tengah jaga ikhtilat sekarang ?
lol why so kelakar hahahahahahahhahahhahahhahahahaha kk over .
Could you imagine , kau pergi tandas awam .
Semua lengkap , dinding ada , bumbung , paip air , mangkuk tandas , flusher and the others serba-serbi lengkap .
Then lepas kau lepaskan hajat , tetiba air takde.
Haa macam yang kau kata , 'alaa bukannya pegang-pegang pun' sama jugak 'alaa takde air pun , no big deal ." dan kau pun memikirkan jalan untuk menyedapkan hati kau kata , "kitorang tahula jaga ikhtilat , tak call² pun." as same like kau bersihkan kemaluan kau dengan sebodoh-bodoh akal , guna air flush yang keluar dari mangkuk tu .
Can you imagine how stupid it is ?
---------
"Lah watlek watpeace la , enjoy-enjoy dulu weh zaman remaja ni , time nila aku boleh try semua benda such as couple , hisap rokok hm aku nak try fly kalau boleh . And tua nanti kan boleh taubat eish kau ni kalat do pale apa kau ni serius sangat , takde kelas sia jadi baik , kau apa tahu semua benda ni , tuhan-kan maha pengampun lagi maha pengasihani , dia boleh maafkan aku" .
Ohh like that-la ?
Ohh untungla masih fikir dibenak fikiran kepala otak kau , kita masih jauh dari kiamat .
Ohh untunglah tahu tarikh hidup sampai tua .
Untung ! untung !
Dan yang lebih hina dekat diri kau , kau sedapkan hati dengan "allah kan maha pengampun dia maafkan aku jangan risau."
Oh takperlu risau , Malaikat Izrail jauh lagi nak otw .
Dibuatnya kejap lagi kau pergi ?
Kau mohon Allah semohon-mohonnya untuk dihidupkan ..
MIMPI ! Kau takkan dihidupkan semula untuk bertaubat !
BERAMBUS ! dengan 'permohonan' kau sana !
Yang haram ..
Tetap haram ..
Yang lebih penting ..
Mati .
Tetap Mati .
Tuhan takpernah kata Mati mesti usia senja .
Tuhan takpernah kata , orang muda kekal muda . Takpernah . Takpernah . Takpernah .
Aku ingatkan balik dekat kau ,
Kau nak ke pre-loved ?
Jadi kenapa jadi pre-loved ?
Kau nak ke suami kau bundle ?
Jadi kenapa kau mem-bundle-kan diri sendiri ?
Sudahla , tinggalkan .
Lebih baik .
Jujur , Cinta Tuhan lagi Sweet .
Free of charge untuk contact .
Lagi setia , luar biasa setia-Nya .
Lagi manja , Lagi sayang jauh lebih dalam masuk ke Qalbu sedalam-dalamnya .
Everytime boleh contact .
Kau sedih , kau badmood , kau rindu , kau jatuh , kau kosong .
Everytime tanpa had masa !
Takkira malam , senja , pagi , petang , Dhuha .
Kau masih sia-siakan dengan cinta durjana ?
Kau masih sia-siakan dengan cinta mati pupus dalam dosa ?
Kau masih sia-siakan segala-galanya yang Dia beri ?
Takmalu ?
Tuhan dah beri kau macam-macam .
Ummi Ayah , Papa Mama , Mummy Daddy .
Makan ? beli , masak , minta dekat Umi Ayah . Minum ? beli , buka kocek // poket , order , minuman sampai , telan .
Pakaian ? Bagai nak runtuh almari .
Kaki ? Tangan ? Mata ? Hati ? Jari ? Bahu ?
Badan ? Usus ? Organ penting ?
MASIH TAKCUKUP ! KE ? .
KAU TAKMALU ?
KAUA BAYANGKAN , KALAU TUHAN ITU BERSIFAT KEDEKUT DAN BERKIRA DENGAN DOSA-DOSA KAU , KITA SEMUA ?
"Berita Tv3"
-Seorang wanita mati takcukup oksigen kerana berzina . -
-Seorang murid mati kelemasan tidak mendapat udara kerana mencuri-
Kau nak ?
Aku taknak .
Mereka taknak .
Kita semua taknak .
TAPI
Kenapa buat apa yang Allah taknak kita buat ?
Kenapa takbuat apa yang Allah minta ?
Kenapa nak syurga Allah tapi mengaku macam nak Neraka Allah ?
Kenapa ? Kenapa ?
Okeh ! cukup
Sekarang masa untuk bangkit !
Sekarang masa untuk tinggalkan segala !
Sekarang masa untuk pergi dari zone konon-nya selesa !
Sekarang masa untuk hempaskan segala yang hina ! yang kotor ! yang rosak !
Kau tahu , bukan ?
Tuhan kita , yang maha penyayang lagi maha pengampun ..
sungguh rindukan kita yang sudah jatuh dalam zone kegelapan ..
Tuhan kita yang maha penyayang .
sungguh rindukan rintihan kita , hamba-Nya kepada Dia ..
Aku tahu , aku juga dipenuhi dosa-dosa .
Aku tahu , aku juga taksempurna .
Aku bukan semahu semacam persis tuhan , seperti yang kau selalu tomahkan dibelakang aku .
Maaf jika mana mana nukilan tersentak dihati kau .
Maaf , aku nak ke'sana' , takmahu seorang diri .
Ramai-ramai baru syok !
Bangkit , lemparkan tomahan manusia kedalam gaung jauh nun-sana .
Kau berubah kerana-Nya , kenapa perlu dengar ayat selain-Nya ?
Bittaufiq Wannajah buat kita semua .
Monolog hati sendiri - Zux
Sabtu , 17/10 .

-Nukilan ini dipetik daripada wassap group, bukan karya sendiri-

No comments: